Heeft u het idee dat een chiropractor u kan helpen bij uw pijnklachten? U leest hier wat een chiropractor precies doet, welke klachten er behandeld worden en waarom u zou kiezen voor Chiropractie Malden.

OVER CHIROPRACTIE

Chiropractie is het resetten en optimaliseren van het zenuwstelsel. Dit gebeurt door het herstellen van oppervlakkige en dieperliggende intrinsieke spierfuncties, die verantwoordelijk zijn voor bijna negentig procent van alle prikkels die onze hersenen nodig hebben voor het optimaal functioneren van het menselijk lichaam. Dit is aanzienlijk, maar hoe komt dit? 


Het doel van prikkels naar de hersenen
Het lichaam is afhankelijk van prikkels. Alle prikkels die naar de hersenen worden gestuurd, komen binnen bij de hersenen en komen er ook weer uit. Hersenen kunnen zelf namelijk geen prikkels genereren, ze coördineren alleen waar de prikkels naartoe gaan. Negentig procent van al die prikkels worden dus opgewekt door de proprioceptie. Proprioceptie is de informatie die spieren geven over hun positie. Dit gebeurt allemaal zonder dat u erbij na hoeft te denken. Dit is ook de reden dat men stabiel kan blijven staan, bewegen en/of zitten zonder daarbij na te hoeven denken.

Optimaliseren van het zenuwstelsel
Spierverkrampingen zorgen voor een verstoring van dit proces en een vermindering van het aantal prikkels dat wordt opgewekt. Het bewuste gevolg hiervan is vaak pijn door de verkramping en uitputting van de spieren. De chiropractor kan tijdens de 
behandeling deze spieren “ontkrampen” door de gewrichten en dus de spieren een snelle stretch te geven. Dit wordt in de volksmond ook wel kraken genoemd. Op deze manier zijn we in staat niet alleen de oppervlakkige spieren uit de kramp te halen, maar ook de dieperliggende spieren. De dieperliggende spieren wekken juist de meeste prikkels op!  

Op deze manier haalt de chiropractor niet alleen de spieren uit de kramp maar wordt ook het zenuwstelsel geoptimaliseerd.

WAAROM CHIROPRACTIE MALDEN

Al sinds 1982 is Chiropractie Malden gespecialiseerd in het behandelen van gewrichts- en spierklachten. Binnen Ede en omstreken is het een bekende naam geworden en nu zijn wij ook uitgebreid naar Malden. Patiënten van alle leeftijden kunnen bij ons terecht voor chronische en acute gewrichts- en spierklachten.

Wie is uw chiropractor:

 • Mike de Vreede studeerde in 2016 af als chiropractor in Engeland waar hij zijn Master in Chiropractic behaalde;

 • Jan de Vreede studeerde in 1981 af op de Universiteit in Engeland en in 1996 ronde hij de specialisatie in functionele neurologie af. Jan de Vreede is na bijna 40 jaar met pensioen maar zal nog steeds waarnemen als Mike de Vreede afwezig is.
 

Wij vinden persoonlijk contact met de patiënten centraal moet staan en dat u een positieve ervaring bij ons heeft.

Wat het team van Chiropractie Malden zo bijzonder maakt is dat er geen wachtrijen zijn en u altijd dezelfde week terecht kan mocht u op tijd contact opnemen. Wij vinden het erg belangrijk dat mensen snel terecht kunnen wanneer ze ons nodig hebben zodat we de problemen snel kunnen aanpakken.

ONZE PATIËNTEN

Bij Chiropractie Malden kunnen patiënten van alle leeftijden terecht: kinderen, volwassenen, maar ook bejaarden en baby’s in de omgeving van Malden, Wageningen, Bennekom, Ede, Malden, Harskamp, Veenendaal of verder weg.

Behandeling van ouderen

Doorgaans krijgen ouderen sneller last van klachten, vooral chronisch. Dit kan onder andere komen door het lichamelijke verleden dat ze met zich meenemen. Vaak krijgen ouderen te horen dat ze moeten leren leven met de pijn die ontstaat door slijtage, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Met behulp van chiropractie behandelingen, kunnen de klachten in de meeste gevallen verlicht worden. Ook kunnen deze behandelingen zorgen voor verbeterde spierfuncties en daardoor een beter uithoudingsvermogen van de spieren. Daarnaast zorgt een Chiropractor voor het opwekken en optimaliseren van prikkels die naar de hersenen toe gaan, dit resulteert vaak in hogere energielevels.

Behandeling van kinderen

Bij kinderen kunnen blessures ontstaan tijdens lichamelijke activiteiten zoals leren lopen en spelen. Hierbij komen blessures van de ruggenwervelkolom vaak voor, aangezien dit deel van het lichaam alle bewegingen coördineert. Vaak worden deze blessures pas merkbaar naarmate de kinderen er langer mee rondlopen, aangezien ze de klachten zelf niet altijd direct voelen. U kunt uw kind iedere paar maanden laten onderzoeken om te voorkomen dat er eventueel problemen ontwikkelen, nu of op latere leeftijd.

Behandeling van baby’s

Tijdens de bevalling kunnen baby’s verschillende problemen oplopen. In hun pasgeboren lichaam zijn de spieren en gewrichten nog niet veel gewend. Dit kan leiden tot oorontstekingen of koliek bij baby’s (KISS-Syndroom of huilbaby). 

Als dit soort problemen niet vroegtijdig worden behandeld, kunnen er op de lange termijn klachten ontstaan zoals hoofdpijnen, concentratieproblemen, motorische problematiek, onhandigheid en slaap- en eetproblemen. Veel ouders laten daarom na de geboorte hun baby onderzoeken op eventuele gewrichts- en spierproblemen.

Behandeling per regio

Wij zijn werkzaam in de verschillende regio’s:

 • Chiropractor Bennekom

 • Chiropractor Nijmegen

 • Chiropractor Malden

 • Chiropractor Ede

 • Chiropractor Veenendaal

 • Chiropractor Boxmeer

 • Chiropractor Wageningen

BEHANDELINGEN BIJ CHIROPRACTIE MALDEN

Als chiropractor behandelen wij  verschillende chronische pijnklachten. Deze klachten zijn verschillend per onderdeel van het lichaam.

Behandeling hoofdpijn

Behandeling lichamelijke klachten

Overige behandelingen

 • Zwangerschapsklachten

 • Huilbaby’s en KISS-syndroom

 • Artrose en slijtage

 • Osteoporose

 • Scoliose