Rugpijn

Rugpijn

80 procent van de bevolking krijgt wel eens te maken met rugpijn. Rugpijn kenmerkt zich door stijfheid en pijn, maar gaat soms ook gepaard met een prikkelend, tintelend en/of slapend gevoel in de rug en benen. Uitstraling is vaak ook een gevolg hiervan.

 

Oorzaken van rugklachten

De meest voorkomende oorzaken van rugklachten ontstaan door abrupte en ongecoördineerde bewegingen, zoals misstappen en ongevallen. Ook activiteiten die een persoon niet gewend zijn om te doen kunnen hiervan de oorzaak zijn. De spieren zijn dan niet gewend om zo hard te werken en kunnen daarom overbelast raken. Starten met een nieuwe sport? Probeer dan geleidelijk uw conditie op te bouwen.

 

Onder rugklachten bestaan er plotselinge oorzaken en geleidelijke oorzaken. Plotselinge oorzaken bestaan vaak uit ongelukken of abrupte bewegingen. Bij geleidelijke oorzaken zijn er een stuk meer boosdoeners:

 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Ziekte, kou en tocht
 • Langdurig dezelfde houding aanhouden
 • Hormonale veranderingen
 • Compensatie houding door andere klachten

 

Behandeling van rugklachten

Om te beginnen zal de chiropractor eerst een aantal vragen stellen over uw rugklachten. Ook stelt de chiropractor vragen over uw gezondheid. Op basis van alle alle informatie gaat de chiropractor een gericht onderzoek doen, om zo de exacte oorzaak te achterhalen. Dit wordt gedaan door aftasten beweeglijkheid gewrichten (palpatie) en orthopedische – en neurologische testen.

 

Na het onderzoek bepaald de chiropractor wat die voor u kan betekenen. Op basis van uw klachten wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Dit behandelplan is erg belangrijk en is het leidraad voor uw herstel. Wij adviseren daarom ook om er voor te zorgen dat u zich zo goed mogelijk aan dit plan houdt.

 

Tips voor het voorkomen van rugpijn

Voorkomen blijft altijd beter dan genezen. Daarom hebben wij een aantal tips voor het voorkomen van rugpijn.

 

Deze tips kunnen u helpen bij het voorkomen van rugpijn:

 • Zorg voor een goede houding.
 • Men vergeet vaak op de juiste manier te tillen. Til altijd vanuit uw knieën en zorg ervoor dat het object dat u tilt dichtbij u lichaam blijft. Voorkom dat het draaien van de rug tijdens het tillen.
 • Werken op kantoor? Probeer te rouleren tussen staand en zittend werken.
 • Schoenen die zorgen voor de juiste steun zijn erg belangrijk.
 • Sport u? Het is belangrijk dat u een goede warming-up doet voordat u begint.

 

Last van rugklachten?

Aarzel geen moment en laat rugklachten niet uw dagelijks leven verpesten. Bij de chiropractie in Malden staat een ervaren team klaar om u te helpen. Op zoek naar meer informatie of wilt u eenvoudig een afspraak maken? Neem gerust contact op met de chiropractie in Malden.

 

Neem eenvoudig contact op met onze praktijk in Malden of Bennekom

OPENINGSTIJDEN

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00