Behandelingen

Bij Chiropractie Malden kunt u terecht voor chiropractie behandeling voor verschillende chronische pijnklachten. Als u last heeft van nekklachtenrugpijn of hielspoor dan kunnen we u behandelen. Ook voor migraine of spanningshoofdpijn beschikken we over gerichte behandelingen om u snel en doeltreffend van de pijn af te helpen.

Chiropractor behandeling in Malden

Langdurige pijn rondom zenuwen, spieren en gewrichten? Of heeft u al langere tijd last van uw nek, rug of bekken? Deze klachten leiden vaak tot een slechtere functionering en humeur. Het is dan ook goed om de pijn te laten behandelen door een chiropractor, dit kan onder andere bij een van onze specialisten in Malden. Een chiropractor is specialist als het aankomt op het herstellen of verminderen van klachten aan het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. De chiropractie behandelingen versoepelen de werking van spieren en gewrichten, zodat u uw werk en hobby’s weer kunt uitvoeren.

 

Veel klachten ontstaan door verkrampte spieren, deze spieren sturen vervolgens pijnprikkels naar de hersenen. Het ontkrampen van de gespannen spieren zorgt er daarom voor dat de pijn wordt verminderd. Soms liggen deze spieren oppervlakkig, andere keren weer dieper. Een behandeling bestaat dan ook uit het snel stretchen van de spieren, een andere benaming is kraken. Deze methode zorgt ervoor dat beide spiergroepen worden bereikt en u uiteindelijk minder tot geen klachten zult ondervinden.

Uw chiropractor staat voor u klaar

 

De ervaren chiropractors van Chiropractie Malden lichten graag in een persoonlijk consult hoe ze u kunnen helpen om de klachten te verhelpen of te verlichten. Het consult wordt gebruik om achter de aard van de klacht te komen, daarom stellen we vragen over de pijn maar ook over uw activiteiten. Tot slot doen we een gericht onderzoek om zo de precieze afkomst van de klacht te achterhalen. Kijk rond op onze website en vind meer informatie over diverse klachten, oorzaken en mogelijke behandelingen.

 

Voor het maken van een afspraak bij uw chiropractor in Malden, dan verwijzen wij u naar onze contactpagina of maak direct een afspraak via de knop. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Tijdens ons werk staat de patiënt op nummer 1. De werkwijze bestaat daarom uit een persoonlijk gesprek, onderzoek, behandeling(en) en eventuele nazorg.

Chiropractie behandelingen veelgestelde vragen

Wat is chiropractie?

Chiropractie is het uitvoeren van een snelle maar gedoseerde impuls aan gewricht en spieren om het zenuwstelsel als het ware te resetten. Zo wordt de communicatie tussen de gewrichten en het zenuwstelsel zodanig verbeterd dat klachten of problemen aan het bewegingsapparaat worden verholpen of verlicht.

Wanneer gaat u naar chiropractor?

Een chiropractor behandeld veel verschillende vormen van acute of chronische pijnklachten. Bij Chiropractie Malden doen de specialisten onderzoek en gaan met u in gesprek om de oorzaak van de klacht exact te achterhalen. Chiropractie wordt veelal ingezet om rug- en nekklachten te verlichten, maar ook voor spierpijn, gewrichtspijn en hoofdpijn kunt u bij een chiropractor terecht.

Hoe werkt chiropractie?

De focus ligt bij een chiropractie behandeling op de benodigde pijnpunten. Een chiropractor helpt of verlicht de pijn door een snelle, korte stretch aan het lichaam te geven. Het hele lichaam staat in verbinding met elkaar, een chiropractor specialiseert zich hierin en weet daarom exact welke gewrichten en zenuwen gemanipuleerd moeten worden om uw specifieke klacht te verbeteren.

Is er een verschil tussen kraken en chiropractie?

Chiropractie wordt in de volksmond ook wel kraken genoemd. Dit komt omdat de chiropractor het lichaam een snelle stretch geeft om bepaalde spieren te ontkrampen. De snelle stretch kan ervoor zorgen dat gewrichten een licht krakend geluid maken. Dit geluid ontstaat door het vacuümeffect tussen gewrichten en is volkomen pijnloos en onschuldig.