Schouderklachten

Schouderklachten

Heeft u last van schouderklachten? Dit kan erg vervelend zijn en u belemmeren in uw dagelijks leven. Vaak wordt bij schouderklachten de diagnose ‘peesontsteking’ of ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) vastgesteld. U kunt hier bijvoorbeeld ontstekingsremmers voor innemen. Helaas geeft dit vaak op lange termijn niet het gewenste effect. Laat u behandelen door onze chiropractor in Malden.

De oorzaken van schouderklachten

Schouderklachten ontstaan vaak niet zomaar. Schouderklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een slechte (werk)houding. Door deze houding kan er langdurige spierverkramping ontstaan die trekt aan de pees. Dit zorgt voor veel spanning en irritatie in uw schouder. Dit kan op zijn beurt weer zorgen voor een pees- of slijmbeursontsteking.

Schouderklachten ontstaan vaak door de onderstaande klachten:

  • Overbelasting van uw schouders en rug
  • Een slechte (werk)houding
  • Blessures die ontstaan tijdens sport
  • Het slecht functioneren van de nek en bovenrug
  • Te vaak dezelfde activiteiten uitvoeren

Uw schoudergewricht heeft spiercoördinatie nodig om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Dit is nodig omdat uw schouderkop over het algemeen erg los hangt in de kom. De spiercoördinatie moet er dan ook voor zorgen dat uw schouder zo goed mogelijk in deze kom blijft hangen. Door overbelasting van uw schoudergewricht kan het voorkomen dat uw omliggende spieren ook voor irritaties gaan zorgen. Deze moeten namelijk bijspringen. Alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat uw schouderklachten erg vervelend kunnen zijn.

Behandeling

Voordat u behandeld wordt aan de schouderklachten zal de chiropractor een aantal vragen stellen over uw klachten. Deze vragen zijn gericht om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Ook wordt er gevraagd naar uw gezondheid en eventuele andere klachten die u heeft. Wanneer alle informatie verzameld is, vindt er een gericht onderzoek plaats. Dit zal gedaan worden op basis van beweeglijkheid van de gewrichten (palpatie), orthopedische en neurologische testen.

Schouderklachten zijn in het algemeen goed te behandelen. Vaak is dit wel een traject die wat langer duurt dan het verhelpen van een andere klacht. Het behandelen van schouderklachten heeft eenmaal meer tijd nodig dan andere klachten. Het is daarom belangrijk dat u zich goed aan het behandelschema houdt. Dit zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent.

Last van schouderklachten?

Laat het niet zo ver komen dat uw schouderklachten de overhand nemen op het dagelijkse leven. De chiropractor is gespecialiseerd in het verhelpen van dit soort klachten. De chiropractor stelt een op maat gemaakte behandelplan op, speciaal voor u. Dit is om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen. Het is hierbij wel belangrijk dat u zich strikt houdt aan het behandelplan. Op zoek naar meer informatie? Twijfel niet en neem contact op.

Maak een afspraak bij onze praktijk in Malden of Bennekom

OPENINGSTIJDEN

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00