Hielspoor behandelen

Hielspoor

Hielspoor is een verkalking in de peesaanhechting aan het hielbot als gevolg van een overbelasting. Dit wordt een peesplaatontsteking of plantar fasciitis genoemd. Hielspoor behandelen door een chiropractor duurt vaak maar enkele weken of maanden.

 

Oorzaken en symptomen van hielspoor

Klachten
De meest bekende klacht bij hielspoor is pijn onder de hiel bij lang staan en lopen. Hielspoor is bijna altijd de oorzaak van hielpijn. Vrouwen hebben er gemiddeld meer last van dan mannen, wat mogelijk wijst op een hormonale oorzaak. Bij de meeste patiënten, ontstaat hielspoor tussen hun 40ste en 60ste jaar.

 

Gelukkig is hielspoor goed te behandelen door een chiropractor. Het kan vaak al binnen enkele weken of maanden verholpen zijn.

 

Oorzaken
Hielspoor wordt vaak veroorzaakt door overbelasting of stress aan de hiel of de aanhechtende pezen. Hierdoor ontstaat er een ontsteking aan het botvlies waar deze pezen in het bot invlechten.

 

Vaak is er niet één oorzaak maar zijn meerdere factoren van belang zoals:

  • Sporten

  • Voetafwijkingen zoals platvoeten en holle voeten

  • Te grote spanning van de kuitspieren

  • Slechte schoeisel

  • Trauma

  • Overgewicht

  • Leeftijd

  • Langdurig staan

 

Hielspoor behandelen

Eerst stelt de chiropractor een aantal vragen over uw klachten en algemene gezondheidstoestand. Vervolgens zal er een uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek plaatsvinden. Zo kunnen we nagaan wat de oorzaak van het hielspoor is. Mocht het inderdaad gaan om hielspoor gaan dan is dit goed te behandelen met chiropractie.

 

Chiropractie kan het herstel bevorderen door de spanning van de spieren en daarmee de peesplaat af te halen. Daarbij is het belangrijk deze spieren rust te geven zodat zij weer hun normale belastbaarheid terug kunnen krijgen. Aanbevolen wordt enige tijd niet te sporten, te wandelen of te lang te staan. Fietsen is geen probleem.

 

Denkt u last te hebben van hielspoor?

 

Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Malden of Bennekom.

OPENINGSTIJDEN

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00