Artrose

Artrose

Artrose is een vorm van reuma. Bij artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit. Het kraakbeen wordt vooral dunner en brokkelig. Dit wordt ook wel slijtage genoemd. Artrose hoort bij een normaal verouderingsproces, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Artrose kan voor verschillende soorten klachten zorgen. De meest voorkomende klachten zijn pijn en stijfheid.

 

Hoe ontstaat artrose?

Artrose ontstaat door jarenlang een te hoge spanning op de spieren te hebben. Gewrichten moeten onder grote druk bewegen en dit zorgt voor weerstand en slijtage. Deze hoge druk zorgt voor uitgeputte spieren en een te hoge spierspanning. Dit veroorzaakt uiteindelijk artrose. Belangrijk is om goed voor uw eigen lichaam te zorgen.

 

Vaak komt artrose voor in de rug, de knie of de heup. Artrose zorgt vooral voor stijfheid, wat vaak in de ochtend het ergst is. Deze stijfheid gaat gepaard met pijn en maakt het bewegen daarom lastiger. De pijn en stijfheid hebben vaak een grote invloed op uw dagelijkse lezen. Voorheen ging alles vanzelf en pijnvrij, maar tegenwoordig is zelfs boodschappen doen al een grote opgaven.

 

Behandelen van artrose

Artrose is helaas niet te genezen, maar een chiropractor kan door middel van behandelingen wel de pijn verminderen. De behandeling van artrose is erop gericht om de normale functie van het gewricht en omliggende gewrichten, zo goed als mogelijk te herstellen. Door deze behandeling kan de stijfheid en de pijn afnemen waardoor de mobiliteit en functioneren verbetert.

 

Voor het behandelen van artrose gaat de chiropractor u eerst een aantal vragen stellen over uw artrose klachten, algehele gezondheid en en eventuele andere klachten. Op basis van deze informatie gaat de chiropractor een gericht onderzoek doen, om de exacte oorzaak te achterhalen. Dit wordt gedaan door aftasten beweeglijkheid gewrichten (palpatie) en door orthopedische – en neurologische testen.

 

Na de onderzoeken maakt de chiropractor een behandeling op maat speciaal voor u. In dit behandelplan wordt naast de behandelwijze ook advies gegeven over sport en voeding. Al deze factoren zorgen ervoor dat de pijn zoveel mogelijk wordt tegengegaan. Door het behandelplan zorgvuldig te volgen, zult u al snel merken dat dagelijkse activiteiten een stuk makkelijker gaan.

 

Last van artrose?

Blijf niet rondlopen met deze vervelende klachten. Artrose is helaas een blijvende aandoening, maar met het juiste behandelplan kan de pijn wel vermindert worden. Dit kan er weer voor zorgen dat de dagelijkse activiteiten u weer een stuk gemakkelijker afgaan. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Denk u last te hebben van artrose? Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Malden of Bennekom.


Een afspraak maken

OPENINGSTIJDEN

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00