Nekklachten

Nekklachten

Nekklachten geven vaak zeurende pijn en zorgen voor stijfheid. Elke nekklacht is weer anders en daarom wordt er per persoon bekeken wat het probleem is en hoe dit het beste kan worden verholpen. Nekklachten hebben vaak een negatieve invloed op uw dagelijkse leven.

Ontstaan van nekklachten

De meeste nekklachten ontstaan door het geleidelijk verkrampen van de nekspieren. Nekklachten kunnen ook uit het niets ontstaan. Bijvoorbeeld door een ongecontroleerde beweging. Nekklachten kunnen uitstralen door uw hele lichaam.

Hier zijn de meest voorkomende klachten:

  • Duizeligheid
  • Concentratieproblemen
  • Oorsuizen
  • Tintelingen in handen en vingers
  • Krachteloosheid
  • Vermoeidheid in schouders en armen

Wanneer er geen actie wordt ondernomen kunnen nekklachten verergeren. Nekklachten verergeren vaak door een statische houding op het werk, spanning en of stress, kou en veel eenzijdige belastingen.

Acute nekklachten, zoals het woord al zegt ontstaan ineens. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Vaak worden acute nekklachten veroorzaakt door een ongeluk, een slechte slaaphouding en ongecontroleerde bewegingen. Wij kunnen u helpen bij vervelende klachten, bekijk onze behandelingen.

Het behandelen van nekklachten

Elke behandeling start met een algemeen gesprek over uw nekpijn en de huidige toestand van uw gezondheid. Uw nekklachten kunnen namelijk de oorzaak zijn van andere gezondheidsklachten die u heeft. Zo kan een chiropractor nagaan wat de oorzaak van de klachten zijn. Hierna volgt er een uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek om ervoor te zorgen dat andere serieuze klachten kunnen worden uitgesloten.

Op basis van alle verzamelde informatie, stelt de chiropractor een passend behandelplan voor u op. Dit behandelplan is per persoon verschillend, omdat geen klacht hetzelfde is. Het doel is voor iedereen wel hetzelfde. Het doel is dat u zo snel mogelijk weer klacht vrij bent en zo uw dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken.

Nekklachten voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom staan hieronder een aantal tips om de kans op nekklachten te voorkomen. Doe u voordeel met deze tips:

  • Het gebruik van een comfortabele kussen die genoeg steun biedt aan uw nek is erg belangrijk.
  • Liggend een televisie kijken of een boek lezen raden wij af.
  • Dagelijkse nekoefeningen verkleint de kans op nekklachten.
  • Probeer op uw rug te slapen. Dit verlicht de druk op uw nekspieren en halswervels.

Contact opnemen bij nekklachten

Voorkom dat nekklachten de overhand gaan nemen op uw dagelijks leven. Nekklachten gaan niet vanzelf over. De chiropractor staat voor u klaar om de klachten onder handen te nemen. Op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Maak eenvoudig een afspraak of neem contact op bij een van onze praktijken in Malden of Bennekom

OPENINGSTIJDEN

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00