Waarom terugkomen als ik mij goed voel

Toen u voor het eerst bij uw Chiropractor kwam voelde u zich afschuwelijk, maar nu behoren uw klachten tot de verleden tijd. Indien uw oude klachten wuden terugkeren, zou u met genoe- gen naar de Chiropractor terugkomen. Maar nu stelt uw Chiro- practor voor terug te komen, als zich nog geen klachten voor- doen. U vraagt zich nu waarschijnlijk af: “Waarom kan ik niet pas terugkomen als mijn problemen zich opnieuw voordoen?”

 

“Ik voel me goed”-gezondheidszorg

Hoe u zich voelt is niet altijd een goede indicatie voor uw gezondheid. Het is zelfs een feit, dat u zich goed kunt voelen terwijl een levensgevaarlijke aandoening schade aan uw lichaam kan berokkenen. We kennen allemaal wel iemand die er uitziet als of hij met één been in het graf staat maar die, als u er naar vraagt, zegt zich goed te voelen. Deze mensen zijn een wandelend doelwit, wachtend op een ziekte om toe te slaan, voordat ze besluiten iets aan hun gezondheidstoestand te doen. Ze voelen zich goed, maar hebben geen energie. Ze voelen zich goed, maar slapen slecht. Ze voelen zich goed, maar zijn moe en hebben pijn. Teveel mensen die zich “goed” voelen krijgen plotseling een hartaanval, beroerte, verzwakken door pijn of worden als ernstig ziek (zoals kanker) gediagnostiseerd. Ze hebben het contact met hoe zij zich werkelijk voelen verloren. Zij gaan pas terug naar de Chiropractor als ze klachten voelen en geen minuut eerder. Deze mensen luisteren niet meer naar hun lichaam, dat hen door middel van subtiele signalen waar- schuwingen geeft en ook niet naar hun Chiropractor.

 

waarom wachten totdat er iets fout gaat, voordat u aandacht aan uw gezondheid schenkt? Het kan te laat zijn als u op symptomen gaat zitten wachten.

 

 

Maar waarom heb ik een behandeling nodig

De meeste mensen beweken pas een Chiropractor na jarenlang met blokkade{s) in hun wervelkolom te hebben rond gelopen. Tegen die tijd heeft zich reeds “kleeftroep” (litteken weefsel en fibrose) rond de tussenwervelschijven en de zenuwen in de wervelkolom gevormd, met als gevolg degeneratie van de wervelkolom. Deze kleeftroep is gevoeliger dan normaal weefsel; daarom kunnen veel mensen na een ongeluk aan hun litteken of slijtage voelen wanneer er storm op komst is. Dit is ook één van de redenen waarom zesentachtig procent van de automo- bilisten die bij een ongeluk betrokken waren, na tien jaar nog steeds symptomen hebben.Langdurige blokkades kunnen ook veranderingen in het postuur veroorzaken, zodat “triggers” of gevoelige plekken ntstaan. U kunt zich dan wel goed voelen, maar als iemand w’n trigger of gevoelige plek aanraakt, vergaat u van de pijn.

 

In welke fase bevindt u zich?(De drie fases van chiropractische zorg)

 

1. De acute fase
In deze fase heeft de patiënt pijn of last van ongemakken en veel mensen gaan dan ook naar de Chiropractor voor chiropractie of behandeling.

 

2. De reconstruerende ofhelingsfase
In deze fase blijven de mensen naar hun Chiropractor gaan om hun rug te laten corrigeren, zodat de rug kan aansterken en helen. Uw lichaam past zich aan de verandering in de rug aan, zodat het hele lichaam de verandering accepteert.

 

3. Fase van de blijvende gezondheid
Uw wervelkolom houdt de correctie vast. U komt alleen nog maar één keer in de zoveel tijd ter controle. U kunt deze fase vergelijken met de jaarlijkse beurt van uw auto of de halfjaar- lijkse controle bij uw tandarts. Is uw lichaam u niet evenveel, of zelfs meer waard om te onderhouden?

 

 

Waarom periodieke zorg?

Ook al verdwijnen de symptomen na een aantal chiropracti- sche behandelingen, de degeneratie van de wervelkolom zal gewoonlijk doorgaan. Als u niet aan periodieke zorg doet bestaat de kans dat u in de nabije toekomst, met symptomen die langer nodig hebben om weg te gaan, terugkeert bij de Chiropractor. (“Ik begrijp er niets van dokter, de vorige keer voelde ik me al na één behandeling beter.”)

 

 

Waarom met minder genoegen nemen

Veel mensen bezoeken hun Chiropractor alleen als ze pijn hebben of ziek zijn. Dit is beter dan uw toevlucht te nemen tot medicijnen of een operatie te ondergaan, maar de Chiropractor heeft u zoveel meer te bieden. Als u uw wervelkolom blokkadevrij houdt, kan deze verder aansterken en helen. Dit bevordert een gezonder lichaam, met minder stress, meer energie en een grotere weerstand tegen ziekten.

 

Waarom tevreden zijn met alleen maar “pijnvrij’; als u ook kunt profiteren van een betere gezondheid, vitaliteit en kracht voor uzelf en uw hele gezin.

 

Iedereen heeft baat bij een gezonde wervelkolom. Een gezonde wervelkolom is net zo belangrijk als goede voeding, schone lucht, schoon water, de manier waarop je omgaat met emotionele stress, sport, beweging en ontspanning. Voor sommige mensen is het zelfs bepalend of zij een leven leiden vol ziekten en kwalen of een leven in gezondheid en vol van vitaliteit.